WebMD պարբերականի հաղորդմամբ, գիտնականներն առաջարկում են առնվազն շաբաթը մեկ անգամ ձուկ օգտագործել`գլխուղեղի աշխատանքը բարելավելու համար:
Գիտանակնները սկանավորել են այն մարդկանց գլխուղեղները, որոնք պարբերաբար ձուկ են օգտագործում, ինչպես նաև նրանց ուղեղները, որոնք դա անում են հազվադեպ:
Փիթսբուրգի համալսարանի բժշկական քոլեջի մասնագետներից մեկը նշում է, որ մի քանի հետազոտություններ նախկինում արդեն հայտնաբերել էին կապ ձկան շատ օգտագործման ու Ալցհեմերի հիվանդության առաջաման վտանգի նվազեցման միջև։ Սակայն միայն հիմա է հաջողվել ստանալ ձկան օգտակար հատկությունների վերաբերյալ ուղղակի ապացույցներ: Ամենայն հավանականությամբ, գաղտնիքը ձկան մեջ առկա օմեգա-3 ճարպաթթուներն են: Բայց, ցավոք սրտի, օմեգա-3-ը չի կարող օգնել այն մարդկանց, որոնք արդեն տառապում են հիվանդությամբ:
Թերթ.am
0 Response to 'Ձուկը նվազեցնում է Ալցհեմերի հիվանդության առաջացման վտանգը'
Publicar un comentario