Tert.am-ի հետ զրույցում նա նշեց, որ հայկական խոհանոցում արտացոլվում է ժոողովրդի աշխատասիրությունն ու իմաստությունը։ «Մեր խոհանոցի առանձնահատկություններից մեկն էլ այն է, որ հնուց իմանալով, որ սննդամթերքներն առավել օգտակար են առանձին-առանձին և գերադասելի է դրանք չխառնել, օգտագործելով մեկ բաղադրիչ և այն համադրելով համեմունքներով՝ ստացել են շատ համեղ կերակրատեսակներ»,- նշեց Թաշչյանը։
Վահե Անթանեսյանը տեղեկացրեց, որ օգոստոսի 11-ին «8-րդ հրաշալիք» ռեստորանում կանցկացվի Նավասարդի տոնական բաց միջոցառում, սեպտեմբերի 18-ին Լոռու մարզի Ախթալա քաղաքում անցկացվելու է ավանդական խորովածի փառատոնը՝ գեղեցիկ և հետաքրքիր անակնկալներով, իսկ հոկտեմբերի 12-14-ը Սփյուռքի նախարարության աջակցությամբ անցկացվելու է համահայկական խոհարարական ֆորում, որի շրջանակում լինելու է ոսկե շերեփ մրցանակաբաշխությունը։
Նաև, ֆորումի օրերին կհիմնադրվի համահայկական խոհարարական ֆորում։ Եվ այդ ֆորումին մասնակցելու ցանկություն են հայտնել տասնյակ խոհարարներ հայկական գաղթօջախներից։ «Գաղտնիք չէ, որ Սփյուռքն այսօր առավել կրողն է այդ ինֆորմացիայի, այն խոհարարական ավանդույթների, քան մենք, որ ապրում ենք Հայաստանի Հանրապետության տարածքում, և խոհարարական բանահավաքությունն առավել կարևոր է իրականացնել նրանց հետ միասին»,- ասաց նա։
Տոլմայի փառատոնի ավարտի կապակցությամբ շնորհակալագրեր և պատվոգրեր հանձնվեցին փառատոնի հովանավորներին, փառատոնը լավ լուսաբանած լրատվամիջոցներին և առանձին լրագրողների։
Թերթ.am
0 Response to 'Ամփոփվեցին տոլմայի փառատոնի արդյունքները (տեսանյութ)'
Publicar un comentario